PRIVACY STATEMENT & COOKIEBELEID

 

Dit privacy statement is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens van bezoekers van de Salon, de (mobiele) website www.Beauty-N-Joy.nl en ontvangers van online mailingen van BEAUTY-N-JOY, hierna te noemen: wij of de Salon.

Wij respecteren jouw privacy en zullen zorgvuldig en vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij houden ons daarbij aan de geldende privacy wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Neem voor vragen contact op met BEAUTY-N-JOY of kijk op onze website.

Grondslag en doel gegevensverwerking

De op onze (mobiele) website ingevoerde gegevens worden gebruikt en bewaard ten behoeve van:

  • het inplannen van afspraken met jou;
  • het jou goed van dienst kunnen zijn in onze Salon;
  • het beantwoorden van jouw vragen of verzoeken of het afhandelen van eventuele klachten;
  • het dienen van een gerechtvaardigd belang van onze Salon, zoals een goede bedrijfsvoering, reclame en direct marketing doeleinden en het aanbieden van verwante producten endiensten;
  • We kunnen ook een andere partij vragen om dit voor ons tedoen;
  • ter verbetering van de kwaliteit van onze producten endiensten;
  • ter verbetering van onzewebsite;
  • anonieme verwerking voor statistische en wetenschappelijke doeleinden;
  • het voldoen aan onze wettelijke verplichtingen.

Welke gegevens?

Wij verwerken de volgende gegevens bij gebruik van onze (mobiele) website:

  • Door jou ingevuld in een contactscherm (de met een * gemarkeerde gegevens zijn niet verplicht dus daarover beschikken wij alleen als jij ervoor kiest deze gegevens te verstrekken):
    • Je naam
    • Geboortedatum*
    • Geslacht*
    • Adresgegevens*
    • Je telefoonnummer*
    • Je e-mailadres
    • Jouw bankrekeningnummer met tenaamstelling*
    • Gegevens over je activiteiten op onze website;
  • Overigegegevens:
    • Gegevens over jouw surfgedrag op onze site;
    • IP-adres internetbrowser en apparaat

Naar aanleiding van jouw bezoeken en contacten met onze Salon bewaren wij verder:

  • Klantgegevens uit onze historie met jou:
    • Gemaakte afspraken
    • Behandelingen
    • Gekochte producten
    • Recepten
    • Kassabonnen
    • Gespaarde punten
    • Verkochte abonnementen
    • SEPA incasso’s
    • Log verzonden e-mail

Kinderen onder de 16 jaar worden alleen in het klantenbestand opgenomen met toestemming van ouders/voogd. De ouders/voogd kunnen hun toestemming intrekken, wij verwijderen dan de persoonsgegevens van het kind.

Verwerking van persoonsgegevens van klanten of leveranciers

Persoonsgegevens van klanten of leveranciers worden door BEAUTY-N-JOY verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Administratieve doeleinden;
  • Communicatie over de opdracht en/of uitnodigingen;
  • Het uitvoering geven aan of het uitgeven van een opdracht.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • De overeengekomen opdracht;

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan BEAUTY-N-JOY de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam;
  • Tussenvoegsel;
  • Achternaam;
  • (Zakelijk) Telefoonnummer;
  • (Zakelijk) E-mailadres;
  • Geslacht;
  • Bankrekening;
  • Geboortedatum.

Uw persoonsgegevens worden door BEAUTY-N-JOY opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de looptijd van de overeenkomst en daarna alleen in de financiële administratie voor maximaal 7 jaar.

Verwerking van persoonsgegevens van nieuwsbrief abonnees

Persoonsgegevens van nieuwsbrief abonnees worden door BEAUTY-N-JOY verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Het informeren van de persoon d.m.v. nieuwsuitingen.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • Het inschrijving formulier Nieuwsbrief;

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan BEAUTY-N-JOY de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam;
  • Tussenvoegsel;
  • Achternaam;
  • E-mailadres.

Uw persoonsgegevens worden door BEAUTY-N-JOY opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de periode dat men aangemeld is.

Verwerking van persoonsgegevens van prospect en/of geïnteresseerde

Persoonsgegevens van prospect en/of geïnteresseerde worden door BEAUTY-N-JOY verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Informatieverstrekking in de vorm van nieuwsbrieven en/of gerichte contacten.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • Mondelinge of schriftelijke toestemming;

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan BEAUTY-N-JOY de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam;
  • Tussenvoegsel;
  • Achternaam;
  • Telefoonnummer;
  • E-mailadres.

Uw persoonsgegevens worden door BEAUTY-N-JOY opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de periode dat men gezien wordt als een prospect en/of geïnteresseerde.

Verwerking van persoonsgegevens van medewerkers

Persoonsgegevens van medewerkers worden door BEAUTY-N-JOY verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Uitvoering geven aan de arbeidsovereenkomst.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • De arbeidsovereenkomst.

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan BEAUTY-N-JOY de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam;
  • Tussenvoegsel;
  • Achternaam;
  • Telefoonnummer;
  • E-mailadres;
  • Geboortedatum;
  • Burgerlijke staat;
  • Salarisgegevens;
  • Kopie ID;
  • BSN-nummer;
  • Bankrekeningnummer.

Uw persoonsgegevens worden door Beauty-N-Joy opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de periode dat men een contract heeft en daarna alleen in de financiële administratie voor maximaal 7 jaar.

Cookies

Onze Salon gebruikt op haar website de volgende soorten cookies:

  1. Analytische cookies, namelijk Google Analytics.
  2. Marketing cookies, nl Google Adwords

De cookies van Google Analytics zijn volledig geanonimiseerd, daarom mogen wij ze ook plaatsen zonder toestemming. Wij plaatsen geen andere cookies dan de vereiste cookies die noodzakelijk zijn om de site goed te laten werken, zonder uw toestemming (die u verleent in onze cookiebanner). Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. Je kunt cookies te allen tijde eenvoudig zelf blokkeren en verwijderen via je internetbrowser. Ook kun je je internetbrowser zodanig instellen dat je een bericht ontvangt als er een cookie wordt geplaatst. Je kunt ook aangeven dat bepaalde cookies niet geplaatst mogen worden. Bekijk voor deze mogelijkheid de helpfunctie van je browser. Als je de cookies in je browser verwijdert, kan dat gevolgen hebben voor het gebruik van websites.

Ben je ervan bewust dat als je cookies blokkeert wij niet kunnen garanderen dat onze website goed blijft werken. Het kan zijn dat enkele functies van de site verloren gaan of dat je de website zelfs helemaal niet meer kunt bezoeken. Daarnaast betekent het blokkeren van cookies niet dat je geen advertenties meer te zien krijgt. De advertenties zijn dan alleen niet meer toegesneden op jouw interesses.

Hoe je de instellingen voor cookies kunt aanpassen verschilt per browser. Raadpleeg indien nodig de helpfunctie van jouw browser, of klik op één van de onderstaande iconen om direct naar de handleiding van je browser te gaan.

Firefox: https://support.mozilla.org/nl/kb/cookies-verwijderen-gegevens-wissen- websites-opgeslagen
GoogleChrome:https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform=Desktop& hl=nl
Internet Explorer: https://support.microsoft.com/nl-nl/kb/278835
Safari: https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=nl_NL

Nieuwe ontwikkelingen en onvoorziene cookies

Er kan gebruik worden gemaakt van content die op andere sites wordt gehost en
op een van onze websites wordt ontsloten door middel van bepaalde codes (embedded content). Denk hierbij aan bijvoorbeeld YouTube video’s. Deze codes maken vaak gebruik van cookies. Wij hebben echter geen zicht of controle op wat deze derde partijen met hun cookies doen.

Het kan ook voorkomen dat via onze websites cookies worden geplaatst door anderen, waarvan wijzelf niet altijd op de hoogte zijn. Kom je op onze website onvoorziene cookies tegen die je niet kunt terugvinden in ons overzicht? Laat het ons weten door een e-mailbericht te sturen op info@ beauty-n-joy.nl. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de derde partij en vraag welke cookies ze plaatsten, wat de reden daarvoor is, wat de levensduur van de cookie is en op welke manier ze je privacy gewaarborgd hebben.

Wij geven je de mogelijkheid om de informatie aanwezig op de websites te delen via social media. Daarvoor kan je gebruik maken van de social media buttons. Als je op een van deze buttons klikt, word je doorverwezen naar de website van de betreffende social media partij. Zodra je doorklikt plaatsen zij cookies.  Meer  informatie over   deze   cookies  vind   je   op  hun   eigen   website: Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram.

Deze website maakt gebruik van Google Analytics. De Salon gebruikt deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. De Salon heeft hier geen invloed op. De Salon heeft jouw IP-adres binnen Google Analytics geanonimiseerd en ‘gegevens delen’ niet geactiveerd c.q. gedeactiveerd.

Hier vind je het volledige cookierapport en kun je je instellingen aanpassen.

Recht van inzage, correctie, verzet en verwijdering,

Je hebt het recht om alle persoonsgegevens die wij over je hebben verzameld in te zien en zonodig te corrigeren. Ook heb je het recht niet langer door ons te worden benaderd met informatie over onze producten en diensten. Daarnaast heb je het recht om de door jou gegeven toestemming voor het gebruik van je persoonsgegevens te allen tijde in te trekken en/of je persoonsgegevens te laten verwijderen. Een en ander voor zover een dergelijk verzoek niet in strijd is met een wettelijke verplichting of zwaarder wegend redelijk belang vanons.

Voor kinderen onder de 16 jaar geldt dat wij de gegevens alleen bewaren met toestemming van de ouders. Deze toestemming kan op elk gewenst moment schriftelijk worden teruggetrokken. De persoonsgegevens worden dan verwijderd.

Voor al deze gevallen kan je contact opnemen met de Salon: Beauty-N-Joy

Klachtrecht

Indien je een klacht hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens door de Salon dan heb je het recht daarover een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Bewaartermijn

Wij zullen je persoonsgegevens niet langer bewaren dan nodig is om de doelen te realiseren waarvoor jouw gegevens worden verzameld.

Verstrekken van gegevens aan derden

Wij zullen jouw gegevens uitsluitend aan anderen verstrekken indien dat nodig is om jouw de door jou gevraagde dienst te kunnen leveren dan wel om te voldoen aan een wettelijke verplichting. We zullen dan niet meer informatie verstrekken dan nodig is voor dat specifieke doel.

Denk hierbij aan:

  • mailchimp (als je een mail van ons ontvangt via onze koppeling)
  • banken (als je anders dan contantbetaalt)
  • de belastingdienst (als de belastingdienst een onderzoek uitvoert)
  • 1Kapper (de leverancier van ons afspraaksysteem en kassasysteem)

Met bedrijven die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken wordt een verwerkersovereenkomst gesloten. Op die manier zorgen wij voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens.

Dit privacy statement is niet van toepassing op internetsites van derden die via onze website via hyperlinks kunnen worden bezocht.

Beveiliging persoonsgegevens

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging van jouw persoonsgegevens tegen te gaan. Mocht er toch sprake zijn van een onvoldoende beveiliging of misbruik, neem dan contact met ons op.

Wijzigingen

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in dit Privacy Statement. Het verdient daarom aanbeveling dit Privacy Statement regelmatig te raadplegen, zodat je van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.

Contactgegevens

NaamSalon               Beauty-N-Joy

Adres:                         Ariane 50, 3824 MB Amersfoort

Telefoon                     033-4750004

Email                           info @beauty-n-joy.nl

KvK-nummer              74108883