by Joy

Definitief ontharen Amersfoort

Vindt u het ook zo vervelend om elke dag te scheren, epileren of te moeten waxen om van de ongewenste haargroei af te zijn? Wilt u ook niet liever definitief ontharen zodat u daar voorgoed vanaf bent? Bij Beauty-N-Joy kunt u nu definitief ontharen met IPL. Onderaan de pagina vind u de complete prijslijst met mogelijkheden.

Bestaat definitief ontharen?

Ja, tegenwoordig hoef je niet meer elke keer periodiek waxen of scheren, maar bestaan er apparaten die definitief ontharen.

Waarom permanent ontharen?

Wanneer u niet meer wilt scheren, epileren, harsen of waxen, bij uw rug, bikinilijn, of benen armen, of andere ongewenste plekken op uw lichaam is permanent ontharen zeker iets voor u.

Wat is definitief ontharen?

Permanent ontharen is een ontharingsbehandeling die ervoor zorgt dat de haren afsterven. Als de haren eenmaal zijn afgestorven komen ze niet meer terug.

Wat kun je allemaal permanent ontharen?

In principe kun je alle delen op je lichaam permanent ontharen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld uw bovenlip of kin, of uw benen, armen of rug. Maar ook billen of oksels kunnen definitief onthaard worden met IPL. Wij hebben een prijslijst samengesteld waarop u kunt zien welke gebieden of combinaties van gebieden wij behandelen.

Permanent ontharen, wat is de beste methode?

Definitief ontharen kan door middel van een laser, of door middel een zogenaamde flitslamp, welke meerdere flitspulsen afgeeft en hierbij verschillende golflengtes gebruikt.

Deze “flitslamp” methode noemen we IPL wat staat voor “Intense Pulsed Light”. De IPL methode is in de regel goedkoper dan een laserbehandeling en werkt optimaal voor mensen met donkere haren. Het resultaat tussen permanent ontharen met een laser en definitief ontharen met IPL verschilt niet, beide methodes verwijderen evengoed en effectief de haartjes. De reden dat Beauty-N-Joy werkt met de IPL methode is omdat de IPL behandeling dus goedkoper voor u is en omdat het een aantal grote voordelen met zich meebrengt ten opzichte van andere behandelmethoden.

Wat zijn de voordelen van IPL definitief of permanent ontharen?

  • De IPL behandeling is vrijwel pijnloos. Als de lichtflits op de huid afgegeven wordt kan men een prikkeling/ tikje voelen, vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid slaat.
  • De behandeltijd per behandeling is zeer kort.

Zo kost een bovenlip slechts een behandeltijd van 1 minuut en kunnen bijvoorbeeld oksels, maar ook de bikinilijn worden behandeld in slechts 5 minuten. Een volledige rug kost slechts 25minuten.

  • Het intense pulserende licht vernietigt met grote precisie de haarwortel.
  • De behandelmethode richt zich op het haartje en niet op de huid.

Definitief ontharen met IPL. Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Bij Beauty-N-Joy staan we voor grote Kwaliteit en werken we alleen met de beste apparaten. Om de kwaliteit de waarborgen zijn al onze medewerkers door de fabrikant gecertificeerd om IPL behandelingen te kunnen uitvoeren en geven wij gedegen advies en voorlichting over de behandeling. Dit begint bij het intakegesprek, waarin we u uitleggen hoe de behandeling verloopt, wat u kunt verwachten en hoeveel behandelingen u nodig hebt voor het beste resultaat. Bij een IPL behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn 8 tot 10 behandelingen nodig voor een mooi en goed eindresultaat, een haarvermindering van zo’n 80% tot 90%. Samen gaan we een behandelplan opstellen. Het is dus erg belangrijk dat u zich aan de tijden tussen de behandelingen houdt. De periode tussen de behandelingen bedraagt 6 tot 12 weken. Het is van groot belang dat hier niet van afgeweken wordt. Want wanneer u de basis niet goed legt bestaat de kans dat er meer behandelingen noodzakelijk zijn i.v.m. de haargroeicyclus.

Zodra de daadwerkelijke behandeling gaat plaatsvinden moet u ervoor zorgen dat het behandelgebied geschoren is zodat er een stoppel zichtbaar is. Tijdens de behandeling zal de haarwortel worden geraakt en zullen de haarstamcellen worden vernietigd zodat er geen nieuw haar kan groeien.

Is IPL geschikt voor iedereen?

IPL is het meest geschikt als de huid licht van kleur is en de haren donker zijn. Blonde, rode en grijze haren (in het te behandelen gebied) bevatten nauwelijks pigment en zijn daarom vaak niet goed te behandelen. Mensen met een donker getinte huid (huidtype VI) of mensen met een zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden wegens het te hoge pigment gehalte in de huid. Donker haar bevat pigment (melanine) dat de eigenschap heeft om licht te absorberen en deze om te zetten in warmte. Het pigment geleidt deze warmte naar de haarwortel en het haarwortelzakje waar deze vernietigd wordt en er geen nieuwe haar meer uit kan/zal groeien. Aangezien de IPL behandeling berust op absorptie van licht door het haarpigment, worden de beste resultaten bij donker haar gezien. Een lichte huid met donker haar heeft een duidelijker verschil tussen haar- en huidskleur, waardoor de behandeling wordt vergemakkelijkt. Ons IPL Super Hair Removal systeem heeft voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende haar- en huidskleuren.

Wanneer zie je resultaat?

Afhankelijk van uw persoonlijke behandelplan zijn na ongeveer 8 behandelingen de haren volledig verdwenen. Vanaf dat moment hoef je niet meer te waxen of scheren. Wij geven wel het advies om nog zeker 1 a 2 keer per jaar terug te komen om de behandelde plek nogmaals te behandelen.

BOEK NU

scroll naar beneden om het complete aanbod te zien. met de pijl toetsen kunt u uw scrollen tussen de behandelingen. U kunt tevens meerdere & combi behandelingen tegelijk boeken