by Joy

K18 Herstellend Hair Treatment

Hair like new in 4 minutes:

1. Repareert en herstelt de natuurlijke keratine structuur van het haar
2. De perfecte “pre and after repair” bij kleuren en blonderen.

K18 werkt op alle haartypes en K18 is geschikt voor iedereen die schade ondervindt door chemische behandelingen, thermische styling, mechanische styling of door de omgeving.

Hoe werkt K18?

Om het eenvoudig uit te leggen, kunnen we de werking van K18 vergelijken met een ladder bestaande uit keratineketens. Deze ladder is opgebouwd uit verschillende treden die bij elkaar worden gehouden door disulfidebindingen. Deze bindingen bevinden zich in de cortex, medulla en schubben van het haar.

Bij beschadiging van het haar breekt niet alleen de individuele trede, maar kan de hele ladder breken, inclusief de treden en de verbindingen tussen de ladders die door elektrostatische aantrekkingskracht bij elkaar worden gehouden.

Veel haarproducten richten zich alleen op het tijdelijk verbinden van de treden van de ladder. Deze verbindingen worden echter weggespoeld door bijvoorbeeld water of shampoo, zonder enig mechanisme om de zijkanten van de ladder, oftewel de gebroken keratineketens, te ondersteunen. Hierdoor blijft het haar zwak en futloos.

Na 10 jaar van onderzoek, waarbij het keratine-proteoom 1.242 decapeptiden omvatte, heeft K18 een gepatenteerde peptide ontwikkeld die het meest effectief is in het verbinden van de gebroken keratineketens. Dit betekent dat K18 het haar permanent kan herstellen in slechts 4 minuten.

Bij elk chemisch proces worden de keratineketens die het haar sterk maken afgebroken. K18 is het eerste product in de geschiedenis dat de gebroken keratineketens permanent met elkaar verbindt. Het dringt door tot in de cortex en herbevestigt de disulfidebindingen aan de zijkanten van de ladder, waardoor de gebroken keratineketens weer met elkaar worden verbonden. Het haar wordt hierdoor gerepareerd en hersteld tot bijna de oorspronkelijke staat van kracht en elasticiteit.