cellulite

by Joy

Cuppingmassage tegen cellulite

Veel vrouwen hebben last van celullite. Een ander woord voor celullite is sinaasappelhuid, en wordt gezien als een zeer storend esthetisch probleem. Vaak komt cellulite voor op de benen en billen bij vrouwen. Niet alleen vrouwen met overgewicht hebben last van celullite, dat is een misverstand. Daarentegen kan een verhoogt vetpercentage er wel voor zorgen dat de aandoening verergert.

Hoe werkt cupping massage?

Cellulite is geen makkelijk probleem om aan te pakken maar er bestaat zeker een methode om de huid te verbeteren, zo niet om helemaal van de cellulite af te komen! Om de celluliteconditie van de huid te verbeteren maken wij bij Beauty-N-Joy gebruik van de cuppingmassage.

Bij cuppingmassage wordt er gebruik gemaakt van cups waarbij de huid vacuüm wordt gezogen. Daarom wordt het evengoed aangeduid als vacuümmassage. Deze techniek werd van oorsprong gebruikt voor het behandelen van brandwonden en littekens. Daarnaast werd ontdekt dat deze massagetherapie een gunstige uitwerking heeft op cellulite. Er volgde daarom vele studies naar het effect van vacuümmassage. Uit deze studies kwam naar voren dat de weefselhardheid en de elasticiteit van de huid verbeterde. De fibroblasten in de huid worden gestimuleerd waardoor het bindweefsel in de huid verbeterd. Daarnaast wordt de doorbloeding in de huid gestimuleerd en verbetert het de bovenste huidlaag. De effecten van de cupping massage verbeteren hiermee het reliëf van de cellulite. In eerste instantie is er een verbetering waar te nemen doordat het vocht beter wordt afgevoerd maar hoe meer behandelingen er worden ondergaan hoe meer effect dit zal hebben op de rest van het weefsel. Afhankelijk van de classificatie van de cellulite, het aantal behandelingen en uw lifestyle werken wij toe naar een vermindering van uw cellulite of een cellulite vrije huid!